Actueel

Bijeenkomst Bouwcoalitie Bouwagenda: aftrap Doe-agenda

05-07-2017 - Op 29 juni was er een bijeenkomst van de Bouwcoalitie Bouwagenda.

Lees verder

Nederland circulair in 2050

07-04-2017 - Neem samen met Elphi Nelissen deel aan de Kick-off bijeenkomst Nederland circulair in 2050 op 18 april a.s. in Amersfoort en laat je stem horen.

Lees verder

Nationaal Akkoord voor menselijk kapitaal

06-04-2017 - Een coalitie van partijen betrokken bij de Bouwagenda, de Topsectoren en het Techniekpact heeft op 3 april j.l. een oproep gedaan aan het nieuwe kabinet gedaan om een Nationaal Akkoord voor menselijk kapitaal te initiëren.

Lees verder

Video-impressie presentatie De Bouwagenda: ‘Het begint nu pas’

31-03-2017 - Afgelopen dinsdag 28 maart overhandigde Taskforce-voorzitter Bernard Wientjes de Bouwagenda aan demissionair ministers Plasterk (Binnenlandse Zaken) en Kamp (Economische Zaken) en aan Jan Hendrik Dronkers namens het ministerie van Infrastructuur & Milieu).

Lees verder
Bouwministers vertrouwen op steun nieuw kabinet voor Bouwagenda

Bouwministers vertrouwen op steun nieuw kabinet voor Bouwagenda

30-03-2017 - Ministers Henk Kamp (EZ) en Ronald Plasterk (BZK) twijfelen er niet aan dat het nieuwe kabinet zijn steun zal geven aan de Bouwagenda.

Lees verder
Fotoverslag presentatie De Bouwagenda

Fotoverslag presentatie De Bouwagenda

28-03-2017 - Vandaag presenteerde Taskforce-voorzitter Bernard Wientjes De Bouwagenda aan het kabinet tijdens een bijeenkomst in het Haagse Nieuwspoort. Dit gebeurde in het bijzijn van ruim 200 betrokkenen.

Lees verder

Video-impressie ‘The making of De Bouwagenda’

28-03-2017 - Ruim 50 partijen hebben de afgelopen maanden meegewerkt aan De Bouwagenda. Vertegenwoordigers vanuit alle onderdelen van de bouwsector, overheid, kennisinstellingen en maatschappelijke groepen gaven hun inbreng.

Lees verder
De Bouwagenda is de Haarlemmerolie die zaken in beweging brengt

‘De Bouwagenda is de Haarlemmerolie die zaken in beweging brengt’

28-03-2017 - Als voorzitter van de Taskforce is hij hét gezicht van De Bouwagenda. Zijn jarenlange ervaring als ondernemer en voorzitter van VNO-NCW helpen hem de juiste deuren te openen en iedereen in beweging te krijgen.

Lees verder
Bernard Wientjes presenteert Bouwagenda aan kabinet

Bernard Wientjes presenteert Bouwagenda aan kabinet

28-03-2017 - “Parijs en een omslag naar een circulaire economie zijn alleen te realiseren door een revolutionaire aanpak in de bouw”. Met die woorden overhandigde Taskforce-voorzitter Bernard Wientjes vandaag het eerste exemplaar van De Bouwagenda aan het Kabinet.

Lees verder

Video-impressie bijeenkomst Bouwcoalitie & Taskforce

06-03-2017 - Afgelopen maandag 6 maart waren de Bouwcoalitie en de Taskforce bijeen om de laatste hand te leggen aan De Bouwagenda.

Lees verder

Opstellers De Bouwagenda leggen laatste hand aan visiedocument

06-03-2017 - De klus van het opstellen van De Bouwagenda is zo goed als geklaard. Afgezien van nog wat 'bijschaven en aanscherpen', zijn de Taskforce en Bouwcoalitie als geestelijke vaders van dit vernieuwingsprogramma voor de bouw en infra het eens over de inhoud van de langetermijnvisie bij de agenda.

Lees verder
Bouwcoalitie zet schouders onder bouwagenda

Bouwcoalitie zet schouders onder 'bouwagenda'

27-1-2017 - In een sfeer van optimisme, daadkracht en realisme, is op vrijdag 27 januari 2017 in Delft de Bouwcoalitie voor de eerste keer bijeen geweest.

Lees verder

‘Nieuw kabinet kan straks niet om Bouwagenda heen'

23-1-2017 - Een meerjarige, slimme versnellingsagenda voor de bouw 'waar het volgende kabinet niet omheen kan'. Dat is de ambitie van de Taskforce Bouw, aldus voorzitter Bernard Wientjes.

Lees verder

Kabinet: met Bouwagenda werken aan toekomstbestendige sector

30-11-2016 - De bouwsector versterken en oplossingen bieden voor maatschappelijke uitdagingen zoals het verduurzamen van woningen en effectiever gebruik van grondstoffen.

Lees verder