De Renovatieversneller | Talkshow Ervaring (Ver)Telt bij Pioneering in Enschede 

29-10-2020 80 keer bekeken 0 reacties

Datum/Tijd 17/11/2020 11:45 - 13:30

Leren van ervaringen is een van de krachtigste manieren om de versnelling in de energietransitie te brengen. Daarom organiseert De Bouwcampus samen met De Renovatieversneller en de zes innovatiehubs een reeks bijeenkomsten waar de leerzame ervaringen uit de praktijk van renoveren in verschillende regio’s centraal staan.

De eerste online bijeenkomst wordt uitgezonden vanuit de studio bij Pioneering. De uitzending is interactief: via een online omgeving kunnen vragen worden gesteld. Via een livestreamverbinding en webinaropzet, zal het voor jou aanvoelen alsof je in de studio zit.

Programma 17 november 

Tijdens de eerste uitzending staat de ingrijpende renovatie van 165 drive-in-woningen uit 1970 in Het Lang in de Enschedese wijk Wesselerbrink centraal. Een grootschalig renovatieproject dat tussen 2010-2012 is uitgevoerd en waarin veel is geleerd. Op dit moment overweegt de gemeente een vervolg te geven aan het project.

De gasten aan tafel zijn de belangrijkste stakeholders van het project waaronder Pascal ten Berge (Domijn) en Melanie Stemerdink (Koopmans). Ook een bewoner en de gemeente zullen aanschuiven.

Hoe kijken ze terug op het project? Wat hebben zij geleerd voor opvolgende projecten als het gaat om ketensamenwerking, industrialisering en bewonersparticipatie? Via de kartrekkers van de zes hubs zal een regionale reflectie worden uitgevoerd.

Natuurlijk kun je ook jouw eigen ervaring inbrengen en uitwisselen, waardoor een rijke setting van leren ontstaat.

In het tweede deel gaan we toekomstgericht onderzoeken samen met Lianda Sjerps-Koomen betrokken bij RC Panels en Interreg INDU-ZERO project. Wat als er vergaande industrialisatie komt, wat voor kansen biedt dat aan projecten.

Tafelheer en -dame zijn Jeroen Hatenboer (Pioneering) en Margriet Drijver (De Renovatieversneller).

11:45 – 12:00 uur: inloop
12:00 – 13:30 uur: live uitzending/gesprek

Tickets (gratis) zijn hier te bestellen.

0  reacties

Cookie-instellingen