75 miljoen naar energie-innovatieprojecten

29-01-2020 182 keer bekeken 0 reacties

Innovatie is nodig om de energietransitie betaalbaar te maken voor woningeigenaren. Daarom investeert het ministerie van Binnenlandse Zaken en koninkrijksrelaties 40 miljoen euro in energie-innovatieprojecten binnen het Meerjarig Missiegedreven Innovatieprogramma (MMIP).

Organisaties uit de bouw-. techniek- en energiesector én onderzoeksinstellingen voegen daar nog 35 miljoen euro aan toe. Het totale bedrag van 75 miljoen euro is toegekend aan 4 consortia van samenwerkende partijen die elk met een eigen strategie invulling gaan geven aan de opdracht: Tussen nu en 2030 de kosten voor het verduurzamen en aardgasvrij maken van bestaande woningen 20 tot 40 procent omlaag te krijgen.

Het BTIC, een initiatief van De Bouwagenda, zal de uitkomsten van de vier consortia bundelen en belangstellenden bij de activiteiten betrekken. Het is de bedoeling op deze manier de versnippering en concurrentie in de bouw- en technieksector tegen te gaan. Het haalbaar, opschaalbaar en betaalbaar maken van renovatieoplossingen is een van de hoofddoelen van het BTIC. Het idee is om over 5 jaar vele duizenden woningen en gebouwen per jaar gerenoveerd op te leveren en 200.000 woningen per jaar in 2030.

Meer over het MMIP en de 4 consortia

0  reacties

Cookie-instellingen